Taschen

Wat versta je onder leuke tassen! Bedoel je dan een merk tas met logo erop zoals 

Guess, Louis Vuitton, Gucci, Boss, Fossil, Armani, Chanel, Dior enzovoorts enz….

Ik kan er nog een hele hoop meer bedenken, maar deze tassen heb ik niet in mijn collectie.

Ik wil graag iets unieks presenteren iets wat je ziet en waar je van denkt wouw wat een leuke tas deze moet ik hebben ondanks dat er dan geen merk op staat.

 

India heeft zijn eigen cultuur en is daardoor uniek en gebruikt ook echte levendige kleuren

Om zichzelf te presenteren. Werkelijk prachtig en zeker uniek in zijn soort.

Het loopt heel breed uit van casual tot zeer netjes of luxe. Je kan hier verschillende soorten tassen vinden zoals Batua dat is een ronde bolle tas met aan de bovenkant een knip erop net zoals vroeger hierin Nederland werd gebruikt een soort van grote portomonnee. Dit kan erg handig zijn je kan er meer in stoppen dan je eigenlijk zelf had bedacht.

 

Een clutch wat is een clutch eigenlijk een handtas in een vorm van een envelop.

Het heeft een elegante nette look. Je kan het dragen met een feestje, maar ook heel casual en zelfs dagelijks. De clutch is meestal vervaardigd met een magneetsluiting waardoor je geen drukkers of knopen op het tasje ziet en het er glad uitziet. De clutch heeft geen enkel vak maar juist nog een vak met ritsje om daar je waardevolle spullen in op te bergen. 

Sommige clutch heeft ook nog een midden scheiding om het nog wat meer ordelijker te maken. Het is het perfecte tasje. Doordat er een schouderband aan zit kan je deze om je schouder dragen. Aan de binnenzijde van de tas zitten 2 bevestigings ringen waaraan het riempje of bandje aan bevestigd is. Als je dit niets vindt voor een avondje uit. Dan kan je dit riempje of bandje ervan afhalen zonder dat je ziet dat er nog een riempje of bandje aan heeft gezeten. En kan je dit luxe tasje in je hand dragen of onder je arm geklemd. Dit geeft meer een glamoreuse uitstraling. Dus zeker voor meerdere mogelijkheden toepasbaar.

 

Hoe zien de tassen er verder uit.

 

Sommige van de tassen hebben de prachtige kleuren die gekenmerkt zijn met India. Deze kleuren zie je overal op straat om je heen. En daardoor vallen de handtassen juist op. 

Ook zijn er tassen van echt leer gemaakt. Bijna alle tassen hebben een binnen voering van satijn of van katoen. Ook zijn er tassen gemaakt van katoen en wederom erg kleurrijk. 

Zelfs gebruiken ze jute maar dan in meerder kleuren geverfd wat ik zelf nog nooit eerder had gezien en wat er erg leuk uit ziet en ook stevig is. 

De tassen zijn erg mooi versierd met stras steentjes, roepie muntjes, en kralen van verschillende vormen,kwasjes van touw en garen  en ook pailletten. 

Vaak door de overdaad aan kleuren en steentjes en kralen geeft dit toch weer een heel mooi effect. 

 

Dit wordt ook wel eens bohemian style genoemd of te wel ook wel boho style genoemd. Maar kan je het eigenlijk toch niet mee verwarren door zijn kenmerken die ik al eerder heb op genoem. Dit is een andere style die eigenlijk van de zigeuners vandaan komt en die ook erg kleurrijk is en met vele versiersels is versierd. Waardoor het erg op elkaar lijkt. Niet minder mooier, maar toch net iets anders. Ik heb toch meer de voorkeur voor de Indiase style vandaar dat ik deze verkoop op mijn site.